Prøysen tekst og tone

Elin og Egil

Elin og Egil har holdt på med mange forskjellige ting i årene de har drevet med sang og musikk. I tillegg til sangen har de hatt ulike jobber, men fra og med 2017 er de heltids trubadurer på farten mellom ulike arrangementer over hele landet.

Cand. philol. Elin Prøysen

Rett etter sin 50-årsdag sa Elin opp stillingen som journalist i Foreldre & Barn, og satte seg på skolebenken for å byggevidere på en cand.mag.-grad fra midten av 70-tallet. Høsten 2002 tok hun hovedfag i nordisk språk og litteratur. Hovedoppgaven het: "Så får nå novella bli lørdagsstubb lell". Alf Prøysens lørdagsstubber. En drøfting av sjanger og særtrekk. Og siden da har hun hatt en rekke oppdrag først og fremst for ulike forlag. Alt fra konsulentoppdrag på manus til vasking og korrekturlesing. I tillegg har hun redigert de nye Prøysen-utgavene som har kommet, og skrevet en biografi for barn. Hun jobber også med gamle viser, og i Familien hadde hun en fast spalte som heter "Sangene i våre hjerter".Visene herfra ble gitt ut i bokform i 2007 med samme tittel.

I de seinere årene har hun redigert flere samlinger med eventyr og fortellinger for Juritzen forlag. Serien heter Bestemors eventyrbok, og er å få kjøpt i landets bokhandlere eller gjennom nettbutikker.

Nå for tiden deler hun tiden sin mellom synging sammen med Egil, arbeid på Norsk visearkiv og redigering av en samling av alle sangene til Alf som ble utgitt i 2014.

Fra 1. januar 2014 var Elin ansatt i deltidsstilling som forsknings-bibliotekar ved Nasjonalbiblioteket i Oslo. Spennende!

Pensjonist og heltids trubadur fra 2017.
Altmuligmann Egil

Egil har prøvd mye rart siden han forlot Landbrukshøgskolen uten å ta avsluttende eksamen. Journalistikk, kulturarbeid, artist- og forfattervirksomhet, politikk og utredning og mye mer. Etter noen år som informasjonsansvarlig i Nittedal kommune fant han ut han ville prøve seg på egenhånd igjen. Er som den norske poteten: Kan brukes til mye, men trives best med kreativitet og ord. Skriver stadig vekk leilighetsviser til bruk i begivenheter og i festlige lag.De siste ti årene har han også tatt en rekke større og mindre kurs på BI, for å lære mer om organisasjon og ledelse, om prosjekter og kommunikasjon.

Egil har også skrevet to ungdomsromaner, gitt ut lærebok i gitarspill og en samling egne viser. I tillegg har han skrevet noveller og dikt for ulike tidsskrifter, skrevet for lesebok for grunnskolen og mye annet.

Etter noen år i fast jobb som forvaltningsrevisor i Nedre Romerike distriktsrevisjon arbeider han nå bare frilans med ulike prosjekter i tillegg til sangen og musikken. Spiller alt fra rock’n’roll til folkemusikk og gammeldans i tillegg til visesang.

Pensjonist og heltids trubadur fra 2017.