Prøysen tekst og tone

Utgivelser og prosjekter

Gjennom årene har både Egil og Elin gitt ut bøker og plater/CD-er.


Egil ga ut to ungdomsromaner, Naturens hevn og Fjellets hemmelighet. I tillegg ga han ut ei visebok: Viser til glede, med sselvskrevne tekster og melodier. Denne visesamlingen ble kjøpt inn av statens innkjøpsordning, og havnet dermed på mange av landets biblioteker.

Elin har enten skrevet eller redigert en lang rekke bøker. Tidliig på 70-tallet kom Folkelige viser. Så laget jeg studieopplegg om Alf Prøysens forfatterskap for Folkets Brevskole, og i den forbindelse hadde jeg også arbeidet med å gå gjennom alle innsendte besvarelsene. Boka kom ut i 1981.

Pappa Alf (Tiden Norsk Forlag 1989) er min fortelling om mannen som i tillegg til å være hele Norges Alf Prøysen også var en utrolig fin pappa. I denne boka har jeg fått plass til både små og store øyeblikk, sett med en datters øyne.

Boka Alf Prøysen kom ut i 2004, og var beregnet på skoleelever som nylig har lært å lese.

I flere år samlet hun inn viser i Familien, og det resulterte i ei bok som kom ut i 2007: Sangene i våre hjerter.

I 2009 kom Veien til Tiriltoppen - en biografi om Anne-Cath Vestly spesielt laget for barn. Samtidig kom den første boka i serien Bestemors eventyr på Juritzen Forlag. Og med årene ble det tre ulike eventyrsamlinger som er kommet i flere opplag.

For tiden er de ute med to CD-prouksjoner. Den første er Danse med Prøysen, hvor trekkspillmester Thomas Nilssen hjelper til og skaper god dansefot.

Den andre er med barnesangene til Alf Prøysen, Fra Hompetitten til Bakvendtland. På to CD.plater er det blitt med 35 av de mest kjente, og noen ukjente, barneviser i en forsiktig modernistert form som passer ypperlig for dagens barn - og for voksne generasjoner.