Prøysen tekst og tone


RESULTATER:

Vidar Sandbeck i smil og tårer
Elin Prøysen og Egil Johansson har i mange år reist rundt med programmet Prøysen for to. I anledning Sandbecks 100 års-jubileum har de satt sammen programmet Vidar Sandbeck i smil og tårer. Her har de plukket fram viser som betyr noe for dem.

Fra Pengegaloppen til Husmannspolka - Et visemøte mellom Vidar Sandbeck og Alf Prøysen
Et spennende møte mellom to av de største visedikterne i forrige århundre. De to hedemarkingene markerte seg med viser og slagere som folk ennå gjenkjenner og synger med på. Et program med stor husker-du-faktor.

Tidligere publiseringer
Vi har fått spørsmål om tidligere aktiviteter, og her er noen år bakover i PDF-format så interesserte kan laste ned eller bare lese på skjermen. God fornøyelse!

Velkommen
Vi er tilbake for fullt, etter et år med sykehus og mye dill i 2016. I 2017 er det blitt en rekke forestillinger så langt, og flere skal det bli i tiden som kommer. I 2018 er det hundre år siden Vidar Sandbeck ble født. I den anledning har vi laget en egen forestilling med bare viser av Vidar Sandbeck, og en egen forestilling med viser av både Vidar Sandbeck og Alf Prøysen. Disse forestillingene vil være klare til 2018, og kan bestilles fra Ad Libitum (se egen link). Dette gleder vi oss veldig til å presentere.

2014 ble et jubelår for alle som liker Alf Prøysen - og alle som liker Elin og Egil! Vi var mange steder, og opplevde stor tilslutning av publikum.

Og vi reiser fremdeles rundt om i hele landet med vårt program "Prøysen for to" og barneprogrammet "Fra Hompetitten til Bakvendtland".

I 2014 fikk vi tatt nye bilder av fotograf John Andresen (se Aktiviteter!)

I mer enn 40 år har vi reist rundt om i hele landet med godt humør og fine viser til glede for store og små, og vi har ikke tenkt å gi oss med det første! Vi har vært innom nær sagt alle landets kommuner (inkludert Svalbard) med våre humørfylte konserter. For tiden går det mest i viser av Elins far, Alf Prøysen. Her er det viser som passer for alle aldersgrupper og alle typer arrangementer. Og fra og med 2018 kommer vi for fullt med program med viser av Vidar Sandbeck.

Vi akkompagnerer oss selv på ulike instrumenter, og har med oss eget lydanlegg som passer til de fleste anledninger. Vi har også med oss trekkspiller eller pianist når anledningen byr seg.

Vi justerer programmene etter ytre rammer, enten det er en pensjonistkonsert, institusjonsbesøk, åpne konserter, skoler, barnehager eller åpne barnekonserter.

TAGS: forside

Utgivelser og prosjekter
Gjennom årene har både Egil og Elin gitt ut bøker og plater/CD-er.

Bilder, plakater og pressemeldinger
Her kan du laste ned store bilder til bruk på plakater eller i media, sammen med en enkel pressemelding for de ulike programmene våre.

Elin og Egil
Elin og Egil har holdt på med mange forskjellige ting i årene de har drevet med sang og musikk. I tillegg til sangen har de hatt ulike jobber, men fra og med 2017 er de heltids trubadurer på farten mellom ulike arrangementer over hele landet.
TAGS: presentasjon

Om konsertene
Vi har vår egen stil i møte med publikum - med vår enkle og humørfylte måte å framføre sanger på - akkompagnert av gitarer, kontrabass, og eventuelt andre instrumenter etter behov. I noen sammenhenger har vi med oss trekkspiller eller pianist.
TAGS: allsang

Prøysen på CD
På vårt plateselskap Elin&Egil Records har vi nå tre CD-er til salgs.
TAGS: produkter

Vi synger og tegner Prøysens barneviser
Her skjer det noe hele tiden - her dukker alle de mest kjente Prøysen-figurene fram på store tegneblokker mens sangene framføres.
TAGS: allsang - barneprogram - tegnefilm

Barneprogram - Fra Hompetitten til Bakvendtland
Alf Prøysens barneviser lever og brukes hver eneste dag over hele landet. I dette programmet presenteres noen av de mest kjente sangene, og barn og voksne inviteres med på ablegøyer og allsang.
TAGS: barneprogram - allsang

Aktivitetsside
Vi er ute og speller hele året, og legger fortløpende ut informasjon på bloggen vår.
TAGS: tag1 - tag2

Prøysen for to - for voksent publikum
Elin og Egil har et stort utvalg av viser som settes sammen slik at det passer i ulike situasjoner. Her er kjente og kjære sanger du kan synge med på, og viser du kanskje ikke har hørt på mange år - eller aldri hørt før. Her er masse energi, tempo og godt humør i førersetet.

TAGS: tag1 - tag2 - tag3 - allsang