Prøysen tekst og tone


RESULTATER:

Tidligere publiseringer
Vi har fått spørsmål om tidligere aktiviteter, og her er noen år bakover i PDF-format så interesserte kan laste ned eller bare lese på skjermen. God fornøyelse!

Velkommen
Nå har vi endelig fått vår egen blogg - for rapportering om hva vi har gjort og hva vi holder på med!

2014 blir et jubelår for alle som liker Alf Prøysen - og alle som liker Elin og Egil!

Vi har vært mange steder allerede, og opplevd fulle hus blant annet på Gran og på Kulturhuset på Lillestrøm. Og møtt hyggelige mennesker i Fredrikstad.

Vi skal legge ut mer informasjon etter hvert, både om konserter vi skal holde og om de som er gjennomført. Blant annet gleder vi oss til høsten, da vi legger ut på en stor turné "Prøysen i 100" sammen med Lars Klevstrand, Kari Svendsen og Viggo Sandvik, og med Per Husby på piano og Kjetil Skaslien på trekkspill! Det blir noen knalle konserter!

Og før det er vi altså rundt med vårt program "Prøysen for to" og barneprogrammet "Fra Hompetitten til Bakvendtland".

Dere kan også følge hvor vi kommer på hjemmesidene til Prøysenhuset.

Sist høst fikk vi tatt nye bilder sammen med fotograf John Andresen (se Aktiviteter!)

Gjennom mange år har vi reist rundt i hele landet med godt humør og fine viser til glede for store og små.

Vi har snart vært innom nær sagt alle landets kommuner (inkludert Svalbard) med våre humørfylte konserter. For tiden går det mest i viser av Elins far, Alf Prøysen. Her er det viser som passer for alle aldersgrupper og alle typer arrangementer. Og i forbindelse med at det er 100 år siden Alf Prøysen ble født i 2014, setter vi opp en egen spesialforestilling som kan bestilles gjennom vår impresario.

Visene presenteres med stor intensitet, presisjon og mye moro. Vi akkompagnerer oss selv på en rekke ulike instrumenter, som gitarer, ukulele, mandolin, autoharpe, munnharpe, kontrabass, ukulelebass, torader og svensk lutt - og det som måtte være passende.

Vi tilpasser programmet etter ytre rammer, enten det er en pensjonistkonsert, institusjonsbesøk, åpne konserter, barnehager eller åpne barnekonserter.

TAGS: forside

Utgivelser og prosjekter
Gjennom årene har både Egil og Elin gitt ut bøker og plater/CD-er.

Bilder, plakater og pressemeldinger
Her kan du laste ned store bilder til bruk på plakater eller i media, sammen med en enkel pressemelding for de ulike programmene våre.

Elin og Egil
Elin og Egil har holdt på med mange forskjellige ting i årene de har drevet med sang og musikk. I tillegg til sangen har de hatt ulike jobber.
TAGS: presentasjon

Om konsertene
Vi har vår egen stil i møte med publikum - med vår enkle og humørfylte måte å framføre sanger på - akkompagnert av gitarer, kontrabass, ukulele, mandolin, svensk lutt, autoharpe og torader, for å nevne noen av instrumentene vi benytter.
TAGS: allsang

Prøysen på CD
På vårt plateselskap Elin&Egil Records har vi nå tre CD-er til salgs.
TAGS: produkter

Vi synger og tegner Prøysens barneviser
Her skjer det noe hele tiden - her dukker alle de mest kjente Prøysen-figurene fram på store tegneblokker mens sangene framføres.
TAGS: allsang - barneprogram - tegnefilm

Barneprogram - Fra Hompetitten til Bakvendtland
Alf Prøysens barneviser lever og brukes hver eneste dag over hele landet. I dette programmet presenteres noen av de mest kjente sangene, og barn og voksne inviteres med på ablegøyer og allsang.
TAGS: barneprogram - allsang

Aktivitetsside
Vi er ute og speller hele året, og her kommer det etter hvert noen inntrykk fra steder vi har været - og kanskje litt om steder vi skal.
TAGS: tag1 - tag2

Prøysen for to - for voksent publikum
Elin og Egil har et stort utvalg av viser som settes sammen slik at det passer i ulike situasjoner. Her er kjente og kjære sanger du kan synge med på, og viser du kanskje ikke har hørt på mange år - eller aldri hørt før. Her er masse energi, tempo og godt humør i førersetet.

TAGS: tag1 - tag2 - tag3 - allsang